Wie kan inloggen op de applicaties die in jouw bedrijf worden gebruikt?

‹ Terug naar nieuwsoverzicht 22 oktober 2019

Het komt maar heel weinig voor dat er slechts 1 Cloud – of Software-as-a-Service (SaaS) – applicatie wordt afgenomen. Als we kijken naar een gemiddeld MKB bedrijf wordt er al snel gebruik gemaakt van minstens 5 applicaties. Wanneer je meerdere applicaties in beheer hebt houdt dat onder andere in dat er dagelijks veelvuldig wordt ingelogd door verschillende gebruikers en dat per applicatie gebruikers worden toegevoegd en verwijderd. Het beheer kan erg onoverzichtelijk worden en er ontstaan veiligheidsrisico’s.

Een grote uitdaging binnen veel bedrijven is het ‘handmatig’ onder controle houden van gebruikers, leveranciers of klant autorisaties. Wie mag welke (Cloud) applicaties, informaties/of web-diensten gebruiken. En misschien nog wel belangrijker, wie mag wat vanaf wanneer niet meer. Dit is niet alleen een tijdrovende klus maar ook een enorm risico.

Met Okta Identity Access Management (IAM) is dit proces volledig te automatiseren. Wereldwijd gebruiken grote merken als Tesla, Burger King, Mattel en LinkedIn, deze oplossing al. In Nederland o.a. Eneco maar ook MKB organisaties als InterGarant en Additive Industries. Hiermee geven zij medewerkers, leveranciers en klanten veilig, snel en gecontroleerd toegang. Voor het MKB is IAM uitstekend toepasbaar. Zowel het administratieve proces als het dagelijkse gebruik van Okta kan veel tijd besparen en stelt je in staat om een stuk eenvoudiger om aan het security beleid te voldoen.

 

Okta Event

Wil je meer weten over Okta – Identity Access Management? Op 13 november wordt er een event georganiseerd op een gave locatie en met interessante sprekers! O.a. Dennis Hadderingh CTO Solimas, Frank Keessen CIO Mazars, Ilko Bosman CFO Additive Industries. Op een speciale locatie nemen wij je in een korte sessie mee in de toekomst van veilige (cloud) IT diensten. Controle & Veiligheid is essentieel vandaag de dag, niet alleen binnen het betaald voetbal (de VAR), maar zeker ook binnen het bedrijfsleven (Okta).

Na deze middag heb je het antwoord op:

  • Welke kansen en uitdagingen zijn er door en in de (IT) Cloud?
  • Welke risico’s spelen anno 2019 die maken dat dit een hot item is?
  • Wat levert het op, vanuit verschillende perspectieven?
  • In hoeverre draagt Okta bij aan strategische groei?

Datum: 13 november 16.30 uur tot 19.30 uur (rondleiding VAR start om 16.00 uur)

Locatie: KNVB Campus, Woudenbergseweg 56, 3707 HX Zeist

Ben je er ook bij? We kijken uit naar je komst!

Inschrijven kan hier!

 

Vergelijkbare berichten

 
Wie zijn wij?

De mensen van VANESSEN ICT

Alle medewerkers

Meer weten?

Wij helpen u graag!

Neem contact op

Onze Partners