Netwerk voor de Maranatha Clinic van Denbi

‹ Terug naar nieuwsoverzicht 28 december 2018

Stichting Denbi is opgezet door een groep Nederlandse ondernemers die invulling willen geven aan hun verantwoordelijkheid voor de verre naaste in Ethiopië. Dit wordt gedaan op dusdanige manier dat ze direct betrokken zijn bij de ondersteuning en/of uitvoering van projecten. Om dit te kunnen doen wordt Denbi financieel ondersteund door Nederlandse organisaties. VANESSEN ICT is één van de vaste sponsors en daarnaast wordt er op projectbasis gekeken wat we kunnen betekenen, onderstaand is een mooi voorbeeld van deze samenwerking.

Ethiopië is een land waar goede gezondheidszorg niet beschikbaar is voor het grootste deel van de bevolking. De private klinieken bieden over het algemeen goede zorg, maar die is alleen bereikbaar voor de rijke bovenlaag van de bevolking. Onder de bevolking van de overwegend op landbouw georienteerde gebieden kan een (voor ons) eenvoudig ziektebeeld al fataal zijn.

Met hulp van Stichting Denbi is een kliniek opgezet op het terrein van de Maranatha farm. Denbi is een kleine gemeenschap, op ongeveer een uur rijden van Addis Ababa. De kliniek werd opgeleverd in september 2018 en helpt op dit moment zo’n 30 patienten per dag. Met het openen van de bevallingsfaciliteit is de verwachting dat dit aantal in de nabije toekomst fors zal toenemen.

Vanuit de Ethiopische overheid zijn diverse rapportages vereist. Daarnaast worden er door de verpleegkundigen andere bestanden bijgehouden voor interne registratie. Er wordt gebruik gemaakt van Excel of andere programma’s om deze rapportages in te vullen. Echter, de kliniek had geen Internetverbinding en geen wifi-netwerk, zodat deze bestanden alleen op lokale PC’s kon worden bijgehouden.

Met de sponsoring van VANESSEN ICT kon er een 4G Router en 2 Access Points worden geinstalleerd, waarmee de kliniek nu beschikt over een goede internetverbinding en een uitstekende wifi dekking. Bestanden kunnen nu centraal worden opgeslagen en worden gebruikt door de verpleegkundigen die in de verschillende behandelruimten nu allemaal toegang hebben tot deze bestanden. Ook kan de centrale printer worden gebruikt vanaf de verschillende werkstations.
In een volgende fase zal een elektronisch patiënten dossier (EPD) worden geïmplementeerd voor de Maranatha Clinic. Dit zodat consulten, diagnoses, behandelingen en medicaties gestandaardiseerd kunnen worden vastgelegd en gerapporteerd naar de controlerende instanties.

Met de hulp van VANESSEN ICT is een eerste stap gezet in de automatisering van de Denbi Maranatha Clinic. “We zijn dankbaar voor de hulp die we hebben ontvangen. Dit stelt ons in staat om meer patienten te helpen. We willen graag een voorbeeldfunctie vervullen met onze Clinic en een goede automatisering is daar een belangrijk onderdeel van”, zegt Berdien Coster, lid van het Management Team van de Clinic.

Vergelijkbare berichten

 
Wie zijn wij?

De mensen van VANESSEN ICT

Alle medewerkers

Meer weten?

Wij helpen u graag!

Neem contact op

Onze Partners