Handige en leuke nieuwe functionaliteiten in Microsoft Teams!

‹ Terug naar nieuwsoverzicht 28 mei 2020

Over Microsoft Teams

Microsoft Teams is een oplossing gericht op samenwerken, door het gebruik van Teams communiceer je makkelijk via chat, meetings en telefoongesprekken. Ook kan je met Microsoft Teams met geïntegreerde Office 365-apps gemakkelijk samen content maken. Om deze productiviteit en samenwerking te verzekeren blijft Microsoft met nieuw functionaliteiten komen voor Microsoft Teams en met onderstaande blog lichten we een aantal van deze functionaliteiten toe zodat je optimaal gebruik kunt maken van Teams!

Beschikbaarheid en nieuwste versies

First things first, nieuwe functionaliteiten zijn niet overal tegelijkertijd beschikbaar en soms duurt het even voordat de nieuwe functies te gebruiken zijn. Als eerste moet de Teams applicatie up-to-date zijn. Als het goed is update de Desktop app zichzelf volledig automatisch. Mocht je twijfelen dan kun je altijd klikken op je profiel foto en kiezen voor: Controleren op nieuwe versies. De applicatie gaat vervolgens opzoek naar eventuele updates. Wanneer deze zijn gevonden worden ze automatisch toegepast en zal de applicatie vragen om opnieuw op te starten.

Mocht een functie dan nog niet beschikbaar zijn dan is de kans groot dat deze nog voor de organisatie nog niet actief is en Microsoft het nog moet activeren. Afhankelijk van de update kan dit soms meerdere weken duren en heb je verder geen invloed op wanneer je aan de beurt bent.

Aangepaste achtergrond

Inmiddels heeft bijna iedereen deze functie wel ontdekt. Naast het vervagen van de achtergrond heeft Microsoft een aantal standaard achtergronden beschikbaar gesteld waar je uit kan kiezen. Enorm handig als je de werkkamer niet hebt opgeruimd of als er andere mensen door de ruimte lopen. Maar wist je ook dat je hier een persoonlijke achtergrond met bedrijfslogo kunt toevoegen? Hier is helaas geen standaard knop voor maar zodra deze in de juiste map staat kun je deze selecteren in het keuzemenu ‘Achtergrondinstellingen’. Mocht je hier vragen over hebben of wat hulp kunnen gebruiken bij het instellen hiervan dan helpen we je graag!

Hand opsteken

Ook deze functie is de afgelopen periode door Microsoft uitgerold. Met deze functie ‘hand opsteken’ kunnen deelnemers aan de andere personen in de vergadering laten zien dat ze wat willen zeggen. Een handige functie als je een vergadering hebt met veel deelnemers. Het handje is zichtbaar in de deelnemerslijst en achter de naam in de video feed.

 

Stoppen van de vergadering door de organisator

Het is tegenwoordig ook mogelijk om als organisator de videovergadering voor iedereen te beëindigen. Zo blijven er geen deelnemers meer online aanwezig en/of hoeven alle deelnemers niet meer handmatig uit de vergadering te stappen.

  • Klik op de drie punten met ‘Meer opties’ en vervolgens op ‘Vergadering beëindigen’

 

Pop-out vensters / multi-windows

De multi-windows optie zorgt ervoor dat gebruikers onder andere chatvensters en vergader vensters kunnen openen in een nieuw venster. Handig als je bijvoorbeeld meerdere beeldschermen hebt want je kunt gewoon in Teams door blijven werken. De optie om de chat vensters los te koppelen is inmiddels bijna overal beschikbaar. Voor de vergaderingen moeten we nog even wachten. De verwachting is dat Microsoft volgende maand begint met de uitrol van deze functie. Het openen van een chat venster kan op verschillende manieren. Een tweetal mogelijkheden zijn:

  • Dubbel klik op naam in het chat venster;
  • Het meest rechtse icoontje rechtsboven in het chat venster zelf.
  • Ga met je muis op een contactpersoon rechts in het overzicht met chats staan;
  • Je ziet nu drie puntjes en het icoontje om de chat in een nieuw venster te openen.

 

 

Vergelijkbare berichten

 
Wie zijn wij?

De mensen van VANESSEN ICT

Alle medewerkers

Meer weten?

Wij helpen u graag!

Neem contact op

Onze Partners