Rapport: Nederland is Europees koploper internettoegang

Vorig jaar had 98 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot internet, en dat is het hoogste percentage van alle 28 EU-landen. Luxemburg en Denemarken zitten daar net achter, met 97 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, die zijn geanalyseerd door het CBS. De organisatie heeft een figuur online gezet waaruit blijkt dat Nederland aan kop gaat als het gaat om percentage huishoudens met internettoegang. In 2015 was het nog 97 procent, waardoor het aantal huishoudens met internettoegang in 2017 dus nog iets is gestegen. In België hadden vorig jaar 86 procent van de huishoudens internettoegang.

In de EU doen verder Denemarken en Luxemburg met beide 97 procent het goed op het gebied van internettoegang. Bulgarije staat onderaan, met 67 procent van de huishoudens die in 2017 toegang hadden tot internet. Overigens was dit in 2015 nog 59 procent, waardoor er wel een inhaalslag is gemaakt.

Het gemiddelde in de EU ligt op 87 procent, waardoor dus het grootste gedeelte van de Europeanen toegang heeft tot internet thuis. In 2015 lag dit nog op 83 procent, waarbij de groei vooral te danken is aan Zuid- en Oost-Europa.

(Bron: tweakers)

Wie zijn wij?

De mensen van VANESSEN ICT

Alle medewerkers

Meer weten?

Wij helpen u graag!

Neem contact op